About Fathamurk

Windows support forum for Eschalon: Book II
Post Reply
davidpf100
Pledge
Posts: 4
Joined: October 18th, 2011, 6:17 pm

About Fathamurk

Post by davidpf100 » October 25th, 2011, 12:41 am

when I try to go down the stairs to Fathamurk this is what it says"There is noting more in this direction,Turn back-your fate awaits elsewhere"Why can't I go to Fathamurk?I paid for the game!Please help

Necromis
Officer [Bronze Rank]
Officer [Bronze Rank]
Posts: 293
Joined: November 30th, 2007, 10:58 am

Re: About Fathamurk

Post by Necromis » October 25th, 2011, 8:03 am

sounds like you are running an older version of Book II you need to be running 1.05. I would download the game and reinstall it so you have the most up to date version.
The Quickest way to a man's heart is thru his back.

User avatar
Vroqren
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 843
Joined: March 2nd, 2011, 9:44 pm
Location: Yoma Narrows

Re: About Fathamurk

Post by Vroqren » October 25th, 2011, 4:21 pm

I had this same problem - yeah - you need to update your version of Eschalon. Doing so will not reset your current progress (I think). I don't know what you're running on, but my PowerPC Mac actually can't handle that version of Book II, so that could save you some time.

Check out my walkthroughs:
Character: here
Book I: here

Book II: here
Fathamurk: here
Book III: here
SpottedShroom wrote:There's evil and then there's just being contrary to your own best interests

User avatar
Kreador Freeaxe
Major General
Major General
Posts: 2378
Joined: April 26th, 2008, 3:44 pm

Re: About Fathamurk

Post by Kreador Freeaxe » October 25th, 2011, 5:39 pm

Vroqren wrote:I had this same problem - yeah - you need to update your version of Eschalon. Doing so will not reset your current progress (I think). I don't know what you're running on, but my PowerPC Mac actually can't handle that version of Book II, so that could save you some time.
Actually to use an existing save, you'd need to reset the maps for the Farrock Caves and for the area north of Everdale where the old zoo is, otherwise your saves still have the old map files which don't have the 1.05 content (and thus won't let you into Fathamurk or the other addition BW put in).
---

Kill 'em all, let the sysadmin sort 'em out.

User avatar
Vroqren
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 843
Joined: March 2nd, 2011, 9:44 pm
Location: Yoma Narrows

Re: About Fathamurk

Post by Vroqren » October 26th, 2011, 5:05 pm

That'd be a pain, but its' still possible, and it may be worth it.

Check out my walkthroughs:
Character: here
Book I: here

Book II: here
Fathamurk: here
Book III: here
SpottedShroom wrote:There's evil and then there's just being contrary to your own best interests

User avatar
BasiliskWrangler
Site Admin
Posts: 3805
Joined: July 6th, 2006, 10:31 am
Location: The Grid
Contact:

Re: About Fathamurk

Post by BasiliskWrangler » October 26th, 2011, 6:50 pm

Kreador Freeaxe wrote:
Vroqren wrote:I had this same problem - yeah - you need to update your version of Eschalon. Doing so will not reset your current progress (I think). I don't know what you're running on, but my PowerPC Mac actually can't handle that version of Book II, so that could save you some time.
Actually to use an existing save, you'd need to reset the maps for the Farrock Caves and for the area north of Everdale where the old zoo is, otherwise your saves still have the old map files which don't have the 1.05 content (and thus won't let you into Fathamurk or the other addition BW put in).
Fathamurk does not require a reset of maps to see, because the doorway to the lower level has always been there in the Farrock caves.

The new zoological area does require a reset, if you've already been to that map, because it is truly new content.
See my ramblings and keep up with the latest news on Twitter & Facebook.

Necromis
Officer [Bronze Rank]
Officer [Bronze Rank]
Posts: 293
Joined: November 30th, 2007, 10:58 am

Re: About Fathamurk

Post by Necromis » October 27th, 2011, 7:46 am

where is the zoological area so I know if I need to reset? Is that the one by Port K with the bandits?

Edit: Ugh, I am stupid I already went thru that area I thought it was a new zoo with monsters.
Last edited by Necromis on October 31st, 2011, 9:32 am, edited 1 time in total.
The Quickest way to a man's heart is thru his back.

User avatar
Kreador Freeaxe
Major General
Major General
Posts: 2378
Joined: April 26th, 2008, 3:44 pm

Re: About Fathamurk

Post by Kreador Freeaxe » October 27th, 2011, 10:46 am

BasiliskWrangler wrote:Fathamurk does not require a reset of maps to see, because the doorway to the lower level has always been there in the Farrock caves.

The new zoological area does require a reset, if you've already been to that map, because it is truly new content.
Ah. I just started a new game when 1.05 was released, so I never experienced the shift. I assumed the "Your Destiny Lies Elsewhere" message was tied in on the map so you'd have to reset to get rid of that and get the script to go to the next map. Good to know I was incorrect.
---

Kill 'em all, let the sysadmin sort 'em out.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests