[Resolved] Not working under wine

Linux support forums for Eschalon: Book II
Post Reply
RezoApio
Marshall
Posts: 126
Joined: October 18th, 2007, 9:27 am
Location: Paris France
Contact:

[Resolved] Not working under wine

Post by RezoApio » May 12th, 2010, 9:04 am

I am running ubuntu 8.10 with pulseaudio and wine 1.1.42

When i run form the console, I get

william@attigliano:~/.wine/drive_c/Program Files/Eschalon Book II$ wine book_2.exe
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0xb1f6c8,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0xb1f754,0x00000000), stub!
fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats

and a windows dialog that reads in capital letter EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION.

No files are created (a config file for example) even after changing permission to 777 in the Book 2 folder.

googling some ideas for the moment...

Results are : I have a DirectX issue on my Ubuntu 64bits version. Could not solve it. Therefore turn back to my old 32bits desktop server... Eschalon runs just perfectly !!!! With sounds (quite lovely), Fullscreen, Millions of color !!!

THANKS A LOT. I WAS WAITING FOR THIS MOMENT FOR YEARS !!!!
Gardez suffisament d'humour pour ne pas perdre l'esprit au nom de la raison.
Ama la realidad que construyes y ni aun la muerte detendra tu paso.

User avatar
xolotl
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 776
Joined: August 21st, 2008, 1:54 pm

Re: [Resolved] Not working under wine

Post by xolotl » May 12th, 2010, 12:21 pm

Ah, interesting, good to know. I'm actually on a 32-bit system myself, though, and I get the EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION thing. Edit: doy, I see above that you're on 1.1.42.

(and of course, it's sort of a moot point since there'll be a native Loonix client soon enough, but still.)

RezoApio
Marshall
Posts: 126
Joined: October 18th, 2007, 9:27 am
Location: Paris France
Contact:

Re: [Resolved] Not working under wine

Post by RezoApio » May 12th, 2010, 12:56 pm

william@Paris:~$ wine --version
wine-1.0

this is a very very old version... but I can run Wow on this setup and Book II runs perfectly with it....
Gardez suffisament d'humour pour ne pas perdre l'esprit au nom de la raison.
Ama la realidad que construyes y ni aun la muerte detendra tu paso.

pal.illes
Initiate
Posts: 10
Joined: January 9th, 2010, 2:53 pm
Location: Linuxland

Re: [Resolved] Not working under wine

Post by pal.illes » May 12th, 2010, 3:36 pm

Anyone with Arch linux should use Wine stable from AUR repo:

yaourt -S bin32-wine-stable

It's version 1.0-1 too. Latest bin32-wine gives the error written above.

So far works flawlessly with Ati Catalyst 10.4. :wink:
Thanks BasiliskGames for providing linux client.

wuji
Apprentice
Posts: 28
Joined: January 9th, 2008, 11:28 pm

Re: [Resolved] Not working under wine

Post by wuji » May 12th, 2010, 9:43 pm

same here with wine-1.1.44. seems I'll have to wait for the native binary. just hope that the registration key will work on it:)

obiwan
Fellowcraft Apprentice
Posts: 52
Joined: October 31st, 2008, 10:59 am

Re: [Resolved] Not working under wine

Post by obiwan » May 13th, 2010, 6:19 am

Indeed it works under wine 1.0.1 on debian as well. I feel dirty for downloading the windows demo though.

Another comment:
I guess it has been brought up before, but a 1024x600 resolution would be nice for all the people with netbooks. I got it to work by using the hack 1024x768 emulation available through the newer intel driver, i hope this will work as well with the native version.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests